Ontdek de omgeving

Breng eens een bezoek aan Meijel. Er is ontzettend veel te beleven in Meijel en de nabije omgeving. Actief of lekker ontspannen, het kan allemaal!

Recreatiemogelijkheden
Het Limburgse Peeldorp Meijel heeft veel te bieden voor jong en oud. In de nabije omgeving treft u prachtige bos- en natuurgebieden, waaronder Nationaal Park De Groote Peel en het Leudal, waar u heerlijk kunt wandelen en/of fietsen. Bruisende winkelsteden als Venlo en Roermond, met het bekende Designer Outlet, zijn zeker het bezoeken waard. Evenals attractiepark Toverland; een gezellig dagje uit voor gezin of met de hele familie. Maak kennis met deze bijzondere regio. Bekijk onze arrangementen en andere recreatiemogelijkheden.

Roermond
Roermond

De combinatie van winkelen, cultuur, natuur en culinaire mogelijkheden komen hier mooi samen. De gemeente Roermond is rijk aan cultureel erfgoed. Zowel in de historische binnenstad als in de kernen vind je veel historische (kerk)gebouwen. In het centrum vind je talloze winkels en sfeervolle pleinen, waar je op het terras kunt genieten van Bourgondisch Limburg.
Designer Outlet Roermond
Designer Outlet Roermond

Designer Outlet Roermond is een paradijs voor iedereen die graag een dagje shopt: met maar liefst 150 winkels en 200 designermerken tegen kortingen die oplopen tot 70%, biedt het voor ieder wat wils. Het Designer Outlet Roermond is te vinden op 3 minuten loopafstand van de binnenstad van Roermond.
Venlo
Venlo

Venlo borrelt en bruist. Voor iedereen biedt Venlo verrassend veel activiteiten zoals theater, Wellness en attracties. Het winkelcentrum van bijvoorbeeld Blerick en Venlo leent zich goed voor een middag shoppen. Daarnaast biedt Venlo en omgeving een keur aan musea en andere locaties waar men geniet van kunst en cultuur.
Maasplassen
Maasplassen

De Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland . Het gebied is vanwege zijn diversiteit een waar mekka voor iedere watersport liefhebber. In de zomermaanden zijn de mooie dagstranden en hippe beachclubs the place to be. Bootbezitters kunnen terecht in een van de grote of kleinere jachthavens. Ook visstekken zijn ruimschoots aanwezig.
Toverland
Toverland

Attractiepark Toverland is al jaren een geliefde bestemming voor jong en oud. Het park is deels overdekt en heeft ruim 30 attracties van achtbanen tot waterattracties en diverse shows. In Toverland heeft iedereen een magische dag!

Het Leudal
Het Leudal

Het Leudal is een zeer populair wandelgebied en wordt onder andere aangedaan door het Peellandpad, maar er zijn ook veel kortere wandelroutes te vinden. De beekdalen in het Leudal zijn van een schilderachtige schoonheid. Ze zijn begroeid met grotendeels natuurlijk bos. Tussen de bomen slingeren de Zelsterbeek en de Leubeek. Het water heeft de beekdalen in eeuwen tijd zo diep uitgesleten, dat ze soms op ravijnen lijken.
Nationaal Park De Groote Peel
Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten en bijzondere geschiedenis. Overal in het landschap zijn de ‘littekens’ van de turfwinning in het verleden nog zichtbaar. De Groote Peel zelf kunt u mede dankzij de knuppelbruggen te voet verkennen. Alle peelgebieden zijn rondom met de fiets te bewonderen.
Struinpad Verheven Peel
Struinpad Verheven Peel

Het Verheven Peelgebied op de grens van Brabant en Limburg is een natuurgebied, dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van de in Nederland zeldzame hoogveen-moerasnatuur. Het gebied wordt begrensd door de ondoorlatende Peelrandbreuk en twee unieke loodrecht op elkaar staande waterscheidingen.
Mountainbikeroute Meijel
Mountainbikeroute Meijel

De route is aangelegd in de Simonshoekse bossen. Een bos gebied met naald- en loofbomen. Dichtbij centrum van Meijel en nabij camping Kampeerbos de Simonshoek. De route is gemarkeerd met kunststof palen met rode bordjes en een wit internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).
Museum Truijenhof
Museum Truijenhof

Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof is in maart, juli en augustus open op zondagmiddag, van 14:00 tot 17:00 uur. Hier treft u diverse interessante stukken uit de geschiedenis van Meijel en regio zoals de op 15 juni 1910 door Meijelse turfsteker Gebbel Smolenaars gevonden gouden peelhelm van een Romeinse officier. Het is ook mogelijk boeken en naslagwerk te bekijken over Meijelse geschiedenis.